📷 Duo en Bento: opvolgers van de Twizy, de ideale stadswagens

Robbie Maes
| 0 reacties
📷 Duo en Bento: opvolgers van de Twizy, de ideale stadswagens

Renault-dochter Mobilize heeft op het autosalon van Parijs de definitieve versies van de Duo en Bento gepresenteerd.

Dit is een stadswagen die kan worden gezien als opvolger van de Twizy. De Duo biedt plaats aan twee personen, terwijl de Bento fungeert als een handig bestelautootje.

Waar de Twizy meer leek op een motorfiets met vier wielen en een dak, is de Duo een echt voertuig. Passagiers zitten schuin naast elkaar in de Duo, die is uitgerust met opvallende vlinderdeuren die naar boven openen.

Beide modellen zijn elektrisch aangedreven. Ze zijn gericht op zowel particuliere als zakelijke klanten. De Duo heeft een lengte van 2,43 meter en is een tweezitter die, afhankelijk van de versie en de lokale wetgeving, met of zonder rijbewijs kan worden bestuurd. De Bento is iets langer met 2,54 meter en vereist altijd een rijbewijs.

De Duo heeft een batterijcapaciteit van ongeveer 10 kWh, wat een rijbereik van 161 kilometer mogelijk maakt. De Bento een actieradius van maximaal 149 kilometer.

De voertuigen zijn voor meer dan 40 procent vervaardigd uit gerecycled materiaal en zijn ontworpen om aan het einde van hun levensduur tot 95 procent herbruikbaar te zijn. De MyDuo-app maakt het mogelijk om tot zes digitale sleutels te genereren, wat handig is wanneer de voertuigen als deelwagens worden gebruikt. De Duo is vanaf 14 oktober in Frankrijk te bestellen, terwijl de plannen voor België nog in afwachting zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws