🎥 Volkswagen ID.2 moet de lancering zijn van nieuwe elektrische auto's uitstellen

Robbie Maes
| 0 reacties
🎥 Volkswagen ID.2 moet de lancering zijn van nieuwe elektrische auto's uitstellen
Foto: © photonews

Ongeveer een jaar geleden stelde Volkswagen de ID.2all voor. Dit moet volgens hen een betaalbare elektrische auto worden.

Uit de naam blijkt dat deze auto onder de bestaande elektrische modellen, zoals de ID.3 en ID.4, komt en dat hij toegankelijk moet zijn voor een breed publiek. Inmiddels is de lancering echter uitgesteld van 2025 naar 2026.

Het aanbod aan elektrische voertuigen groeit, maar betaalbare modellen met een goed rijbereik zijn nog steeds zeldzaam. Volkswagen lijkt klaar te zijn om hier verandering in te brengen.

De prijs van de ID.2 is vastgesteld op 25.000 euro.  Volkswagen had eerder de ID.3 aangekondigd voor 30.000 euro, maar uiteindelijk kostte deze het dubbele.

Waar eerdere ID-modellen werden gekenmerkt door een eigenaardig lijnenspel, heeft de ID.2 een strak en conventioneel uiterlijk. Originaliteit is nu te vinden in lichtgevende strips en logo's.

In het interieur van de ID.2 keert Volkswagen terug naar traditionele materialen. De ontwerpers hebben opgemerkt dat klanten de harde plastic afwerkingen van de huidige ID-modellen niet waarderen. De ID.2 biedt daarom zachte, aanvoelende materialen op ooghoogte.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws