30 jaar na het overlijden krijgt Ayrton Senna indrukwekkend eerbetoon in São Paulo

Robbie Maes
| 0 reacties
30 jaar na het overlijden krijgt Ayrton Senna indrukwekkend eerbetoon in São Paulo
Foto: © photonews

De Grand Prix in São Paulo herdenkt 30 jaar later het overlijden van Ayrton Senna.

Tijdens de São Paulo GP wordt de 30ste verjaardag van de dood van de drievoudige wereldkampioen Ayrton Senna gevierd. In het kader van deze herdenking zal een demonstratierit plaatsvinden met zijn kampioenschapsauto uit 1990. De specifieke bestuurder voor deze speciale gelegenheid is nog niet bekendgemaakt.

De San Marino GP van 1994 was al een weekend vol incidenten. Tijdens de kwalificatie op vrijdag verongelukte de jonge coureur Roland Ratzenberger. Tijdens de race op zondag verloor Senna de controle over zijn auto in de hoge snelheid bocht van Tamburello.

Senna kreeg meteen eerste  hulp van het medische team. Ondanks hun inspanningen werd hij naar het ziekenhuis in Bologna vervoerd, waar hij stierf. Hij werd 34 jaar oud.

De McLaren MP4/5B, die Senna gebruikte om zijn titels te veroveren, wordt door Honda en McLaren naar het evenement gebracht. Deze auto zal na het rondje over het circuit worden tentoongesteld bij de garage. Fans die deelnemen aan de Pitlane Walk krijgen de unieke kans om het iconische voertuig van dichtbij te bewonderen.

De herinneringen aan Senna zullen een belangrijke rol spelen tijdens het raceweekend. Dit geldt niet alleen voor de fans, maar ook voor de coureurs die naar hem hebben opgekeken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws