Fiat 500e kampt met grote problemen, Italiaans parlement zet Stellantis onder druk

Robbie Maes
| 0 reacties
Fiat 500e kampt met grote problemen, Italiaans parlement zet Stellantis onder druk

De Fiat 500e lijkt niet het succes te zijn waarop Fiat had gehoopt.

Met een prijskaartje vanaf ongeveer 29.000 euro en tegenvallende verkoopcijfers, heeft het merk te maken met aanzienlijke problemen. Zo ernstig zelfs, dat de productie in de fabriek in Turijn tijdelijk is stilgelegd.

De vraag naar de 500e is zo laag dat Fiat gedwongen werd de fabriek tijdelijk te sluiten. Wat aanvankelijk voor een paar weken was gepland, is nu verlengd tot begin november. Deze tegenvaller komt op een slecht moment voor moederbedrijf Stellantis.

Topman Carlos Tavares van Stellantis staat onder druk vanwege het grote aantal ontslagen in Italië. De fusie tussen FCA en PSA heeft geleid tot drastische bezuinigingen, wat in het hele land voelbaar is. Bovendien komt Stellantis de belofte om nieuwe modellen en fabrieken voor elektrische auto's te bouwen niet na.

De Italiaanse overheid heeft inmiddels maatregelen genomen tegen Stellantis. Zo werd een lading van de Fiat Topolino’s in beslag genomen en moest Alfa Romeo zijn naam van een nieuw model wijzigen.

Tavares moet nu voor het Italiaanse parlement verschijnen om de toekomst van Stellantis in Italië toe te lichten. Het parlement zal waarschijnlijk garanties eisen over de werkgelegenheid en de activiteiten van het bedrijf in het land.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws