Lando Norris over zijn houding in de F1: '"k haat iedereen"

Robbie Maes
| 0 reacties
Lando Norris over zijn houding in de F1: '"k haat iedereen"

Lando Norris heeft in een interview gesproken over zijn mentaliteit tijdens het racen en zegt dat vriendschappen niets betekenen als het gaat om racen.

Norris heeft een serieuze kans op de wereldtitel. Hij heeft het verschil met Max Verstappen weten te verkleinen tot 52 punten. In de laatste race in Singapore won hij met een grote voorsprong, terwijl Verstappen al acht races niet heeft gewonnen.

Norris en Verstappen zijn vrienden buiten de races, maar Norris vindt dat mensen denken dat dit invloed heeft op zijn prestatie. “Als ik mijn helm opzet, haat ik iedereen. Dat verandert niet", zegt Norris in The Athletic.

“Veel mensen denken omdat ik met iemand goed overweg kan, we ook vrienden zijn tijdens het racen. Dat is niet waar. De mensen met wie je goed omgaat, wil je vaak nog harder verslaan op de baan.”

Norris beschrijft Verstappen als de moeilijkste tegenstander, omdat hij goed weet wat er op de baan gebeurt en veel ervaring heeft. Voor Norris is het nog relatief nieuw om te strijden op dat niveau.

Met nog zes races en drie sprints te gaan, moet Norris de 52 punten achterstand op Verstappen inhalen als hij wereldkampioen wil worden. De komende races zullen dan ook cruciaal zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws