Teleurstelling bij teambaas na annulering rookie-race: gemiste kans voor jonge coureurs

Robbie Maes
| 0 reacties
Teleurstelling bij teambaas na annulering rookie-race: gemiste kans voor jonge coureurs
Foto: © photonews

F2-teambaas Frits van Amersfoort is teleurgesteld dat de F1-sprintrace voor rookies dit jaar niet doorgaat.

Van Amersfoort vertelt dat de laatste maanden geruchten de ronde deden dat de FIA een sprintrace voor rookies wilde organiseren tijdens de post-season Formule 1-tests in Abu Dhabi. Helaas maakte de autosportorganisatie onlangs bekend dat dit plan niet kon worden gerealiseerd, maar dat er gekeken wordt naar de mogelijkheid voor 2025.

Van Amersfoort vindt de beslissing enorm spijtig. "Zo'n rookie-race, waarom wordt die afgelast? Ik weet het niet”, zegt hij tegenover Motorsport.com.

Van Amersfoort legt uit dat de druk en verwachtingen voor F1-coureurs extreem hoog zijn. Hij merkt op dat het voor rookies een grote uitdaging is om aan die hoge eisen te voldoen, en dat niet iedereen in staat is om die druk te weerstaan.

Dit seizoen hebben diverse jonge coureurs hun talenten laten zien, zoals Oliver Bearman, die voor Ferrari en Haas reed, en Liam Lawson, die het seizoen bij RB F1 Team afmaakt. Van Amersfoort benadrukt dat zij waardevolle ervaring opdoen en goede prestaties leveren. Toch denkt hij dat een rookie-sprint een belangrijke toevoeging zou zijn.

Van Amersfoort pleit ervoor om de rookie-sprint opnieuw een kans te geven, zodat nieuwe talenten zich kunnen bewijzen op het hoogste niveau. Het ontbreken van deze mogelijkheid betekent niet alleen volgens hem een gemiste kans voor de coureurs, maar ook voor de sport als geheel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws