Teleurstelling voor Nyck de Vries: "Niet het makkelijkste voor het team"

Robbie Maes
| 0 reacties
Teleurstelling voor Nyck de Vries: "Niet het makkelijkste voor het team"
Foto: © photonews

Nyck de Vries kwam twee tienden tekort voor zijn eerste punt in de Super Formula. Hij blikt terug op zijn ervaring, te beginnen met de kwalificatie die volgens hem een uitdaging was.

"De kwalificatie was lastig voor ons", zegt De Vries in Motorsport.com. Hij eindigde op de achttiende tijd, net als in Motegi.

"We hadden een goed tempo en begonnen achteraan, maar zaten waarschijnlijk qua snelheid op het niveau van de top drie. De race had één ronde langer moeten duren."

De Vries was teleurgesteld dat ze de beloning voor hun harde werk misliepen. Hij merkte dat iedereen in het team zich inzette om te presteren. Tijdens de openingsronde won hij een positie, ondanks een minder goede start.

De Nederlander herkende dat andere coureurs, zoals zijn Toyota WEC-teamgenoot Kamui Kobayashi, beter presteerden. Kobayashi had een goede strategie en eindigde op het podium.

In de laatste ronden van de race kwam De Vries dichterbij Kenta Yamashita, maar hij kwam uiteindelijk twee tienden tekort voor de tiende plaats. "Dit jaar is niet het makkelijkste voor het team. We moeten nog wat aanpassingen doen om het potentieel te benutten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws