Volgens Helmut Marko is hij de ideale kandidaat om naast Max Verstappen te racen

Robbie Maes
| 0 reacties
Volgens Helmut Marko is hij de ideale kandidaat om naast Max Verstappen te racen
Foto: © photonews

Red Bull Racing onderzoekt momenteel zijn opties voor de Formule 1 in 2025. Helmut Marko heeft bevestigd dat Yuki Tsunoda een kandidaat is om volgend jaar naast Max Verstappen te racen.

Sergio Perez heeft te maken gehad met een moeilijke periode, waardoor zijn toekomst na de zomerstop onzeker werd. Hoewel hij het seizoen zal afmaken, is zijn positie voor 2025 onder druk komen te staan. Marko heeft aangegeven dat Tsunoda mogelijk de vervanger van Perez kan worden.

"Tsunoda is een kandidaat om in 2025 naast Max te rijden. De resterende races van dit seizoen zullen bepalen hoe onze coureurstellingen er volgend jaar zal uitzien", vertelde Marko aan F1 Insider.

Sinds Pierre Gasly in 2019 Daniel Ricciardo verving, heeft Red Bull geen echte junior naar het eerste team gepromoveerd. In plaats daarvan hebben ze Alex Albon en Sergio Perez ingezet.

Marko gaf aan dat Red Bull terug wil naar de filosofie van het bieden van kansen aan jonge coureurs. "We zijn begonnen met de filosofie om jonge coureurs een kans in de Formule 1 te geven. Sebastian Vettel, Max Verstappen en Daniel Ricciardo zijn slechts drie voorbeelden. De anderen volgen nu deze filosofie."

Red Bull lijkt vastbesloten om zijn traditie van het ondersteunen van jong talent voort te zetten. Alle ogen zullen dan ook gericht zijn op de prestaties van Lawson en Tsunoda in de resterende races van het seizoen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws