📷 Chinees autobedrijf daagt Tesla uit met nieuwe, krachtige concurrent

Robbie Maes
| 0 reacties
📷 Chinees autobedrijf daagt Tesla uit met nieuwe, krachtige concurrent

Wie op zoek is naar een elektrische auto, kan niet meer om BYD heen. Met de nieuwe Sealion 7 hebben ze nu ook een aantrekkelijk alternatief voor de razend populaire Tesla Model Y.

De Sealion 7 is ontworpen voor gezinnen die een ruime elektrische SUV zoeken. De Tesla Model Y is momenteel een van de best verkochte auto’s in Europa, en met de Sealion 7 mikt BYD op een aanzienlijke uitbreiding van zijn marktaandeel in dit segment.

BYD is inmiddels de op één na grootste fabrikant van elektrische auto’s ter wereld. Sinds vorig jaar zijn hun voertuigen ook beschikbaar in België.

De Sealion 7 is 8 centimeter langer dan de Model Y en staat op een volledig elektrisch platform, waarbij het batterijpakket tevens dient als vloerplaat voor de cabine. Dit ontwerp biedt meer interieurruimte, een lager zwaartepunt en een stijvere constructie.

De Sealion 7 is beschikbaar met een batterijpakket van 72 of 81 kWh, waarbij de laatste volgens de Chinese testmethode goed zou zijn voor een bereik van 610 kilometer. In China is er zelfs een versie die aan twee snelladers tegelijk kan worden aangesloten. Het is nog onduidelijk of dit ook in Europa mogelijk zal zijn.

In tegenstelling tot Tesla heeft BYD ervoor gekozen om meer fysieke knoppen te integreren, en achter het stuur bevindt zich ook een tweede scherm voor rijgegevens. De auto beschikt verder over een groot panoramadak en sportstoelen. De prijs voor deze auto zou voorbij de 40.000 euro gaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws