Max Verstappen waarschuwt McLaren: "Als ik hem was zou ik dat nooit accepteren"

Robbie Maes
| 0 reacties
Max Verstappen waarschuwt McLaren: "Als ik hem was zou ik dat nooit accepteren"
Foto: © photonews

Max Verstappen is van mening dat Oscar Piastri veel te goed is om door McLaren te worden weggezet als tweede rijder in de strijd om de titel met Lando Norris. De wereldkampioen Formule 1 stelt dat dit hem zelf nooit zou overkomen.

De rolverdeling binnen McLaren is al geruime tijd onderwerp van gesprek in de Formule 1-paddock. In een exclusief interview met Motorsport.com, waarin de opmerking wordt gemaakt dat Piastri gezien zijn talent geen tweede coureur is, reageert Verstappen voluit.

“Nee, absoluut niet. Dat is hij zeker niet, en dat zou ik als ik hem was ook nooit accepteren.” Verstappen verwijst naar zijn eigen debuut in Singapore in 2015, waar hij een ferme 'nee' uitsprak op de vraag of hij teamgenoot Carlos Sainz voorbij wilde laten. Dit benadrukt Verstappens standpunt dat hij nooit de rol van tweede viool zou accepteren.

“Voor mij is het nu natuurlijk makkelijk praten, omdat ik al tien jaar in de Formule 1 zit. Oscar is aan zijn tweede seizoen bezig, en dan is het altijd wat lastiger om met de vuist op tafel te slaan", voegt Verstappen eraan toe.

Verstappen benadrukt verder dat Piastri een uitstekende Formule 1-coureur is die niet moet worden gevraagd om overwinningen of posities op te geven. “Als er niets in je contract staat, dan hoef je je daar ook niet per se aan te houden. Oscar is een hele goede Formule 1-coureur die het niet verdient om op de tweede plek te worden gezet.”

McLaren heeft inmiddels een sterke rijdersbezetting en Verstappen gelooft dat ze de beste line-up in de Formule 1 hebben. Verstappen hoopt dat Piastri zijn talent kan benutten zonder dat hij zich moet schikken in een tweede rol, wat volgens hem de competitie binnen McLaren alleen maar ten goede zal komen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws