McLaren komt met sterke updates en lijkt klaar te zijn voor laatste strijd van het seizoen

Robbie Maes
| 0 reacties
McLaren komt met sterke updates en lijkt klaar te zijn voor laatste strijd van het seizoen

Andrea Stella heeft een gedurfde visie uitgesproken voor de rest van het Formule 1-seizoen met McLaren. Hij stelde dat zijn team elke race die nog op de kalender staat kan winnen.

Hoewel de overwinning van Charles Leclerc in Monza deze ambities tijdelijk doorkruiste, heeft de dominante zege van Lando Norris in Singapore het optimisme rond McLaren weer aangewakkerd. Nu het seizoen een cruciale fase ingaat, is het team vastbesloten om te profiteren van zijn  successen.

Het seizoen 2024 is voor McLaren tot nu toe bijna perfect verlopen. De upgrades die zijn doorgevoerd hebben telkens geleid tot directe en voorspelbare verbeteringen.

McLaren is in 2024 uitgegroeid tot een serieuze tegenstander en blijkt al het hele seizoen de te kloppen ploeg te zijn. De aanzienlijke upgrades die in Miami zijn geïntroduceerd, zorgden voor een verbetering van ongeveer drie tienden per ronde voor de MCL38.

Na de teleurstellende prestaties van Red Bull met hun updates in Hongarije, heeft het team hard gewerkt aan het testen van verschillende vloercombinaties en afstellingsopties. Deze tests zijn volgens Stella bedoeld om een solide basis te leggen voor de laatste zes rondes van het seizoen. De resultaten zijn veelbelovend, met de RB20 die in Singapore verbetering vertoonde. Een extra updatepakket wordt dit weekend verwacht.

Nu de Formule 1-circuit zich voorbereidt op de Circuit of the Americas, kan McLaren vertrouwen putten uit de stabiliteit van hun aerodynamische platform. Ze zijn dan ook vastbesloten om hun voordelen te benutten en in elke race te winnen. “Waarom niet? We moeten geloven dat het mogelijk is", aldus Stella.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws