Toyota en Haas maken duidelijke afspraken, zo gaat de samenwerking in zijn werk

Robbie Maes
| 0 reacties
Toyota en Haas maken duidelijke afspraken, zo gaat de samenwerking in zijn werk

Haas F1 en Toyota hebben onlangs een belangrijke technische samenwerking aangekondigd, waarmee Haas zijn concurrentievermogen in de Formule 1 wil vergroten. Teambaas Ayao Komatsu deelt zijn visie op deze samenwerking.

De samenwerking met Toyota is een strategische stap voor Haas, die zich wil positioneren als een serieuze concurrent in het middenveld van de Formule 1. Komatsu benadrukt dat deze meerjarige overeenkomst gericht is op het verbeteren van de prestaties van het team.

“Als kleinste team van de grid hebben we middelen en capaciteit tekort om bepaalde aspecten te begrijpen,” zegt hij tegenover Motorsport.com. Toyota ziet de samenwerking ook als een kans om zijn ingenieurs te laten leren van de Formule 1-praktijken.

Een ander voordeel van deze samenwerking is de alternatieve financieringsbron voor Haas om benodigde onderdelen te verwerven. De samenwerking verschilt van de bestaande afspraken met Ferrari en Dallara, waarbij het Toyota-sponsorfonds een cruciale rol speelt.

Met de samenwerking komt ook de mogelijkheid voor Haas om een TPC-programma op te zetten. Dit stelt het team in staat om met oudere F1-auto's te testen, wat buiten het budgetplafond valt. Dit programma zal ook nuttig zijn voor de ontwikkeling van jonge coureurs en om het personeel te trainen.

Ondanks de samenwerking met Toyota blijft Haas zijn bestaande relatie met Ferrari en Dallara behouden. Komatsu bevestigt dat de samenwerking met Ferrari nog steeds de basis vormt van hun F1-inspanningen. Haas zal gebruik blijven maken van de windtunnel in Maranello en onderdelen blijven kopen van Ferrari.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws