Verkiezingen zorgen voor veel beweging in Brussel: Good Move zwaar onder vuur

Robbie Maes
| 0 reacties
Verkiezingen zorgen voor veel beweging in Brussel: Good Move zwaar onder vuur

In Brussel blijft de kritiek op het verkeersplan Good Move doorlopen. De MR en Les Engagés hebben in hun campagne gepleit voor de ontmanteling van dit plan.

Good Move werd enkele maanden geleden geïntroduceerd met het doel het doorgaand verkeer uit residentiële wijken te halen en deze te transformeren in verkeersvrije zones. De bedoeling was dat het doorgaand verkeer naar hoofdwegen zou worden verplaatst, die nu echter regelmatig vastlopen.

De maatregel heeft veel stof doen opwaaien, en zowel de MR als Les Engagés hebben het afschaffen van Good Move tot hun speerpunt gemaakt. MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez heeft herhaaldelijk benadrukt dat de afschaffing van Good Move een prioriteit is voor de partij in Brussel.

Na de verkiezingen van 13 oktober is Ecolo-Groen, dat het voortouw nam bij de invoering van Good Move, uit de meerderheden gezet. Dit opent de deur voor een mogelijke ontmanteling van het verkeersplan.

De nieuwe verkozenen willen een wijkgerichte aanpak hanteren om het verkeer in woonwijken te verminderen. De kritiek is zelfs gericht op Ecolo-Groen, die wordt verweten parkeerplaatsen te schrappen om automobilisten te frustreren.

Ecolo-Groen

Ecolo-Groen gaf in een reactie aan dat het nog te vroeg is om definitieve uitspraken te doen over de toekomst van Good Move, omdat de onderhandelingen nog lopen. Ze benadrukten dat Brussel behoefte heeft aan gezondere en leefbaardere buurten. Benieuwd wat de toekomst brengt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws