Wolff is overtuigd, maar kan de coureur het echt waarmaken? "Een samenwerking vol passie en emotie"

Robbie Maes
| 0 reacties
Wolff is overtuigd, maar kan de coureur het echt waarmaken? "Een samenwerking vol passie en emotie"

Toto Wolff is ervan overtuigd dat Lewis Hamilton en Ferrari succesvol zullen samenwerken in het Formule 1-seizoen van 2025. Na de aankondiging is er veel gespeculeerd over hoe de Britse coureur zich zal aanpassen aan de unieke cultuur van het Italiaanse team.

Wolff gelooft echter dat beide partijen een goede samenwerking zullen vinden.  “Ferrari is een geweldig team, vol passie en emotie. Ik denk dat ze een manier zullen vinden om samen te werken", vertelt Wolff in PlanetF1.

Hamilton maakte eerder dit jaar bekend dat hij een meerjarig contract heeft getekend bij Ferrari, wat een einde maakt aan zijn succesvolle samenwerking met Mercedes. Sinds zijn overstap naar Mercedes in 2013 won Hamilton zes wereldtitels en brak hij records met meer dan 100 overwinningen en poleposities.

De overstap naar Ferrari roept vragen op over hoe Hamilton zal omgaan met de unieke druk en verwachtingen van het team. “Lewis is altijd georganiseerd als een bedrijf. Hij weet precies wat hij wil en wanneer hij dat wil", aldus Ferrari-teambaas Fred Vasseur.

Ondertussen is Mercedes bezig met het voorbereiden van de toekomst zonder Hamilton. Tijdens de Italiaanse Grand Prix werd bevestigd dat Andrea Kimi Antonelli in 2025 de nieuwe teamgenoot van George Russell zal zijn.

Hamilton zelf heeft de afgelopen weken steeds meer emoties getoond over zijn naderende afscheid van Mercedes. Na de bekendmaking van Antonelli als zijn vervanger, gaf Hamilton toe dat hij het zeer surrealistisch vond om te zien dat zijn stoel nu aan een nieuwe generatie wordt overgedragen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws