Dit zijn de bestverkochte auto's van 2024

Dit zijn de bestverkochte auto's van 2024
Foto: © photonews

De verkoopscijfers van auto's in België zijn ook anno 2024 nog steeds weergaloos. Maar de trends? Die zijn natuurlijk elk jaar wel een beetje anders.

Vorig jaar was de Tesla Model Y nog veruit het meest populaire merk dat het meest verkocht werd. Dit jaar is dat - alvast voor de eerste zes maanden van het nieuwe jaar - toch anders.

Dacia Sandero de populairste

De Dacia Sandero is volgens Auto55 voor de eerste zes maanden van het nieuwe jaar de meest verkochte auto, met maar liefst 143.596 verkochte exemplaren van januari tot juni 2024.

Globaal genomen is er de voorbije maanden vooral vrij klassiek gekocht, want de VW Golf en de Renault Clio vervolledigden het podium voor de eerste zes maanden van dit jaar.

De 'normale modellen' vieren hoogtij

De Tesla Model Y is van één naar acht geduikeld in de stand en werd in die zes maanden net meer dan 100.000 keer verkocht. 

Een en ander moet natuurlijk ook altijd met een korreltje zout genomen worden. Zo staat de Toyota Yaris Cross op negen en de gewone Toyota Yaris op tien. Reken die twee modellen samen, en dan zouden zij al helemaal bovenaan staan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws