'Ferrari grijpt naast belangrijke man van Red Bull, die elders tekent voor ... 35 miljoen euro per jaar!'

'Ferrari grijpt naast belangrijke man van Red Bull, die elders tekent voor ... 35 miljoen euro per jaar!'
Foto: © photonews

Toptransfer in de Formule 1. Adrian Newey zal volgend jaar niet meer bij Red Bull Racing uitkomen. Ferrari wilde hem, maar uiteindelijk lijkt het een overstap naar Aston Martin te worden. Voor een weergaloos bedrag.

Adrian Newey is al sinds 2006 in dienst bij Red Bull Racing en heeft zo heel wat neergezet bij die formatie, met heel wat wereldtitels tot gevolg. Maar daar komt na 2024 meer dan waarschijnlijk een einde aan, zo klinkt het.

Volgens de BBC zal Newey in 2025 de overstap maken naar Aston Martin. Daar kan hij niet minder dan 35 miljoen euro per jaar gaan verdienen. De Brit zou een contract voor vijf seizoenen tekenen bij zijn nieuwe formatie.

Max Verstappen - Red Bull Racing

In totaal gaat het dus over een deal van 175(!) miljoen euro. Ook Ferrari toonde interesse, maar Newey zou dus gekozen hebben voor Aston Martin. Dat team toont heel veel ambitie naar de toekomst toe.

Vijfjarig contract bij Aston Martin

In 2026 gaan er nieuwe regels in op technisch vlak en tegen dan willen ze er ook staan. De Chief Technical Officer zou als ingenieur bij het nieuwe team een bijzonder belangrijke rol kunnen gaan krijgen.

De deal is nog niet officieel, maar zou binnen enkele weken of maanden wel kunnen worden afgerond. Of het Aston Martin ook naar de top gaat brengen, zal dan vanaf 2025 en vermoedelijk 2026 moeten blijken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws