Gewezen wereldtopper is kritisch op Max Verstappen: "Dat is ongewoon van hem"

Gewezen wereldtopper is kritisch op Max Verstappen: "Dat is ongewoon van hem"
Foto: © photonews

In Bakoe gaan we komend weekend verder met het WK Formule 1. Tot begin december krijgen we nog acht races. Max Verstappen is nog steeds ruim leider in de WK-tussenstand, maar de laatste races liep het wel opvallend minder goed.

Max Verstappen gaf zelf al eens aan in een interview dat het beter zou moeten of dat hij anders geen race meer zou gaan winnen dit seizoen. In Italië werd hij amper zesde, ook in Nederland (2e), België (4e), Hongarije (5e) en Engeland (2e) won hij niet.

De kloof met eerste achtervolger Lando Norris is wel nog altijd 62 punten, maar toch zijn ze er bij Red Bull niet helemaal gerust in. En ook Verstappen zelf schuwt te veel bravoure.

Gewezen F1-rijder David Coulthard heeft zich ondertussen kritisch uitgelaten over Max Verstappen, al denkt ook hij dat het wel goed zal komen met de Nederlander. "Ze zijn niet meer zo snel."

Verstappen die foutjes maakt in ongezien

"Ze zijn minder geworden in vergelijking met het begin van het seizoen", aldus Coulthard tegen Channel 4. "De verbeteringen aan de auto werken niet. Dat potentieel gaan ze nu opnieuw moeten aanzwengelen."

De 62 punten die Verstappen meer heeft zouden voldoende moeten zijn om het ook de komende acht races vol te houden. "Maar een Verstappen die fouten maakt zoals in Italië? Dat heb ik nog niet vaak gezien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws