Klaar voor een geweldige slag? Absoluut unieke auto wordt geveild

Klaar voor een geweldige slag? Absoluut unieke auto wordt geveild
Foto: © SC

Als u zin heeft in een echte buitenkans, dan moet u misschien eens kijken naar de veiling van de Lightyear 0. De wagen zou zo'n 250.000 euro moeten waard zijn, maar wordt nu openbaar geveild. Tot nu toe kan u een geweldige slag slaan.

Het Nederlandse Lightyear was van plan om met de Lightyear 0 voor een nieuw soort auto te gaan zorgen. De autobouwer begon met grote trom in 2022, maar moest in 2023 alweer stoppen met de productie.

Unieke wagen: maar eentje volledig afgewerkt

De voorbije jaren werden al een aantal prototypes verkocht, maar nu gaan ze voor de absolute klapper met de enige volledig afgewerkte Lightyear 0. 

De wagen met een heel mooi zonnedak is een uniek collector's item, weten ze ook bij Autoweek. En nu kan er drie weken lang geboden worden op de wagen via Troostwijk Auctions. 

250.000 euro waard?

De wagen heeft nog maar 480 kilometer op de teller en zou zo'n 625 kilometer moeten kunnen rijden met een opgeladen accu. De maximale snelheid die kan gehaald worden is 160 kilometer per uur volgens de webstek.

De prijs zou zo'n 250.000 euro moeten zijn, maar op de veiling zitten we voorlopig pas op 10.250 euro. De komende drie weken lijkt dat nog in de lucht te zullen schieten.

De specificaties op de website van Troostwijk Auctions

Voertuig heeft geen Typegoedkeuring en kentekenregistratie. Dit is de eerste LightYear die gebouwd is met het unieke chassisnummer 1. Technische informatie volgens opgave: Praktisch bereik : >1000 km, Batterijbereik : 625 km (WLTP), Actieradius op de snelweg (bij 110 km/u): 560 km, Jaarlijkse zonneopbrengst : tot 11.000 km, (schatting op basis van Zuid-Spanje, Batterijpakket : 60 kWH, Topsnelheid : 160 km/u, Voor meer voertuiginformatie zie PDF. Wij bieden de mogelijkheid dit voertuig te komen bekijken op 13-14 & 15 September 2024 op het evenement Wheels Mariënwaerdt Concours d'Elegance Het Klooster 5, 4153 RR te Beesd

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws