Ontevreden werknemers Audi Vorst verstoppen 200 autosleutels, directie in de tegenaanval met dreiging

Ontevreden werknemers Audi Vorst verstoppen 200 autosleutels, directie in de tegenaanval met dreiging
Foto: © photonews

Het is meer dan hommeles in Vorst. De werknemers van de Audi-fabriek aldaar vrezen voor hun job en komen al een week met protestacties. Nu hebben ze ook sleutels verstopt.

De werknemers van Audi Vorst zijn al een tijdje aan het actie voeren. De werknemers vrezen dan ook uitvoerig voor hun job en denken dat de fabriek wel eens gesloten zou kunnen gaan worden.

Sleutels gestolen door werknemers

Bij moederbedrijf Volkswagen zijn er dan ook de nodige problemen. Dat heeft de CEO ondertussen ook toegegeven in de Duitse pers. En dus is de vraag wat er met Audi Vorst zal gebeuren de komende weken en maanden.

De vakbonden hadden een tijdje geleden al duidelijk gemaakt dat er geen auto's de fabriek nog zouden verlaten, zolang er geen zekerheid is over de werknemers en hun statuut naar de toekomst toe.

Sleutels teruggeven of ...

De sleutels van zowat 200 wagens werden ondertussen door personeelsleden verstopt. Op die manier kunnen zij de fabriek alvast niet verlaten. De directie heeft inmiddels teruggeprikt.

Volgens de VRT gaan ze een strafklacht indienen tegen de ontvreemders van de sleutels, tenzij die maandagmiddag worden teruggegeven. De directie claimt dat ze de daders op beeld hebben.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws