Vader van Max Verstappen grijpt nipt naast eindwinst: "Wil te hard"

Vader van Max Verstappen grijpt nipt naast eindwinst: "Wil te hard"
Foto: © photonews

Kent u Jos Verstappen al/nog? De vader van Max Verstappen heeft ook nog een verleden in de Formule 1, maar is nu vooral actief in de rallywereld. Ook afgelopen weekend kwam hij in die hoedanigheid in het nieuws.

Jos Verstappen reed afgelopen weekend mee in de Omloop van Vlaanderen. En hij deed het prima, want hij won in de Masters-categorie en werd in het algemeen klassement tweede. 

De Omloop van Vlaanderen is een van de manches van het Belgian Rally Championship. Verstappen won vier van de chronoritten, maar dat was onvoldoende om de eindwinst te pakken.

Max Verstappen - Jos Verstappen

De slotsom was een achterstand van iets meer dan een halve minuut op eindwinnaar Cédric Cherain. En dus waren er achteraf toch een beetje gemengde gevoelens bij Jos Verstappen.

Kleine foutjes

"Het is duidelijk dat het altijd mijn ambitie is om te winnen, maar soms moet je vaststellen dat het niet lukt", aldus Jos Verstappen bij Motorsport.com. "Soms mis ik nog wat ervaring."

"Op zaterdagochtend miste ik een rempunt op de eerste proef, wat 13 seconden kostte. In de namiddag liet ik een keer de motor afslaan, wat een zestal seconden kostte. Soms wil ik het misschien te hard, waardoor ik kleine foutjes maak."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws