🎥 Opvallende test: KIA is beter dan BMW

🎥 Opvallende test: KIA is beter dan BMW
Foto: © photonews

Een test zegt niet altijd alles en het is ook altijd nog maar de vraag wat je precies gaat testen, maar een Amerikaans onderzoek heeft toch een beetje weten te verrassen.

In de Verenigde Staten verkoopt Kia de K5, een middenklasse sedan die een soort opvolger van de Kia Optima is. En die werd in de States vergeleken met de BMW 530i.

De resultaten waren wat enkele zaken betreft toch wel opvallend te noemen. Zo ging de KIA sneller dan de BMW naar 60 mijl per uur, iets wat je op het eerste zicht uiteraard niet zou verwachten misschien.

En ook de bochtentechniek van de KIA was beter. De KIA kan 0,93 G aan in bochten, terwijl de BMW 530i blijft steken op 0,90 G.

Nuance is uiteraard op zijn plaats

Slotsom: de KIA is beter dan de BMW? Dat zou volgens Topgear.nl iets te snel ... door de bocht zijn. Want er zijn natuurlijk nog heel want andere zaken waar je kan op testen. Het is ook in functie van KIA dat de testen werden uitgevoerd.

Bovendien is de BMW die getest werd merkbaar zwaarder dan de KIA, waardoor je ook op dat gebied met een aantal extra zaken rekening moet houden. Toch is het opmerkelijk dat de KIA aan een spotprijsje niet meer wordt weggereden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws