Einde van carrière in zicht voor F1-rijder? "Van niets spijt"

Einde van carrière in zicht voor F1-rijder? "Van niets spijt"

Een trieste primeur wordt het in Bakoe. Voor het eerst zal een F1-rijder niet mogen meerijden door een teveel aan strafpunten. Kevin Magnussen zelf ziet de bui al hangen en beseft dat het einde verhaal wordt.

Kevin Magnussen zorgde in de GP van Monza voor een negatieve primeur. In de race kwam hij in aanrijding met Pierre Gasly en dat was niet zijn eerste vergrijp de voorbije maanden.

Alles bij elkaar verzamelde hij al twaalf strafpunten op zijn F1-licentie. En dat zijn er genoeg om gestraft te worden. Magnussen moet dus een race aan de kant zitten en zal er in de GP van Bakoe niet bij zijn.

Zijn team Haas gaat ondertussen al in zee met vervanger Oliver Bearman, ook als het gaat over het hele seizoen 2025. De jonge Brit lijkt dus Magnussen definitief naar het einde van zijn F1-carrière te sturen.

Geen spijt

"Het is te verwachten dat je moeilijke momenten zult hebben als je de F1 binnenstapt. Ik was al een ervaren F1-coureur toen ik terugkwam en ik wist waar ik naar terug zou gaan, dus niets was echt een verrassing", aldus Magnussen tegen RacingNews365.

"Ik wist dat er hobbels zouden zijn en dat het niet van een leien dakje zou gaan. Ik wist dat er een wittebroodswekenfase zou zijn en dan zou het weer normaal worden, ik had er goed over nagedacht en ik heb van niets spijt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws