Gewezen wereldkampioen laat zich uit over opvallende move van F1-rijder

Gewezen wereldkampioen laat zich uit over opvallende move van F1-rijder
Foto: © photonews

Carlos Sainz zal Ferrari na dit seizoen inruilen voor Williams. Dat is een beslissing die toch niet iedereen even goed begrijpt. "Hij is een hele snelle rijder, maar ..."

Carlos Sainz en zijn transfer naar Williams? Dat doet hier en daar toch wat wenkbrauwen fronsen. Zo ook bij Mika Häkkinen, de wereldkampioen in 1998 en 1999.

"Hij is een hele snelle rijder. Hij gaat er altijd vol voor en wil altijd gewoon sneller gaan. Hij lijkt er zelfs niet om te malen als hij eens van het terrein gaat. Hij wil gewoon altijd sneller."

"Zijn relatie met Leclerc bij Ferrari? Volgens mij had het op lange termijn iets leuks kunnen brengen. Dat had ook voor de consistentie van groot belang kunnen zijn voor het team, maar hij dus naar een ander team."

Enorme stap achteruit

"Er waren niet veel mogelijkheden voor hem en naar Williams gaan is een grote stap achteruit. Geld zal van grote tel zijn en dat zal het probleem niet zijn, maar met Williams naar de top?"

"Dan zullen er enorme investeringen moeten komen en heel getalenteerde mensen bij de bouw van de wagen. Carlos Sainz gaat enorme uitdagingen tegemoet", is de gewezen wereldkampioen toch wel gematigd in het geloof.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws