Hoe Jeremy Clarkson de topdeal binnen de Formule 1 maanden geleden al voorspelde

Hoe Jeremy Clarkson de topdeal binnen de Formule 1 maanden geleden al voorspelde
Foto: © photonews

Toptransfer in de Formule 1. Adrian Newey zal volgend jaar niet meer bij Red Bull Racing uitkomen. Ferrari wilde hem, maar uiteindelijk wordt het nu toch een overstap naar Aston Martin. En Jeremy Clarkson? Die wist dat al ...

Het hing al even in de pijplijn, maar nu is het officieel. Adrian Newey zal in 2025 de overstap maken naar Aston Martin. Hij tekent er een meerjarig contract als Managing Technical Partner.

Volgens diverse bronnen zal hij niet minder dan 35 miljoen euro per jaar gaan verdienen. De Brit zou een contract voor vijf seizoenen tekenen bij zijn nieuwe formatie en zo dus 175 miljoen euro binnenhalen.

Welcome to Aston Martin, Adrian.#AstonMartin #INTENSITYDRIVEN pic.twitter.com/BJfLI7dgTO

— Aston Martin (@astonmartin) September 10, 2024

Adrian Newey vertrekt zo na jaren bij Red Bull Racing voor een avontuur bij Aston Martin. Ook Ferrari toonde interesse, maar viste uiteindelijk achter het net. 

Het nieuws hing al een tijdje in de lucht, maar niemand was dus helemaal zeker. Al had Jeremy Clarkson voor de Grote Prijs van Engeland wel al een en ander te vertellen.

"Ik heb vernomend at Newey een huis aan het zoeken is in de buurt van Oxfordshire en niet in de buurt van Maranello", verklapte hij begin juli al dat het Aston Martin en niet Ferrari zou worden. De gewezen presentator van Top Gear heeft het nu bij het juiste eind.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws