Komt traditionele Grote Prijs opnieuw op de kalender? "Zoeken oplossing"

Komt traditionele Grote Prijs opnieuw op de kalender? "Zoeken oplossing"
Foto: © photonews

De F1 Grand Prix van Duitsland stond voor het laatst op het programma in 2019. Toen won Max Verstappen. Komt er nog een moment dat hij zijn titel nog een keertje kan verdedigen? Het zou zomaar gaan kunnen.

In 2019 won Max Verstappen de GP F1 in Duitsland, daarna was er door de coronacrisis geen race in 2020 en 2021. Daarna verdween de koers definitief van de kalender.

Ook anno 2024 nog geen GP in Duitsland. En ook voor de kalender van 2025 zijn er nog geen concrete plannen richting een Grote Prijs. Toch zou die er op termijn wel zeker opnieuw kunnen gaan komen, zo lijkt het nu.

GP F1 Duitsland
© photonews

Als het aan F1-baas Stefano Domenicali ligt, keert de Formule 1 binnenkort weer terug naar Duitsland voor een Grand Prix. Dat liet hij weten aan Bild bij de voorstelling van de Spaanse bank Santander als grote sponsor voor de F1.

Oplossing zoeken voor GP Duitsland

"Duitsland was altijd onderdeel van onze kalender – en vol van autosport- en autotraditie. Maar helaas hebben we daar tegenwoordig geen Grand Prix. Dit is niet omdat wij dat niet willen, maar omdat de situatie in Duitsland veranderd is."

"Wij proberen de juiste partners te vinden om weer een constructieve dialoog te kunnen voeren. Audi komt naar de Formule 1 en in Mercedes hebben we een sterke partner. Iedereen probeert een oplossing te vinden, maar die oplossing hebben we nog niet. Maar het is onze taak om er eindelijk een te vinden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws