Officieel: Aston Martin haalt topper in huis voor 35 miljoen euro per jaar

Officieel: Aston Martin haalt topper in huis voor 35 miljoen euro per jaar
Foto: © photonews

Toptransfer in de Formule 1. Adrian Newey zal volgend jaar niet meer bij Red Bull Racing uitkomen. Ferrari wilde hem, maar uiteindelijk wordt het nu toch een overstap naar Aston Martin.

Het hing al even in de pijplijn, maar nu is het officieel. Adrian Newey zal in 2025 de overstap maken naar Aston Martin. Hij tekent er een meerjarig contract als Managing Technical Partner.

Volgens diverse bronnen zal hij niet minder dan 35 miljoen euro per jaar gaan verdienen. De Brit zou een contract voor vijf seizoenen tekenen bij zijn nieuwe formatie en zo dus 175 miljoen euro binnenhalen.

Adrian Newey is al sinds 2006 in dienst bij Red Bull Racing en heeft zo heel wat neergezet bij die formatie, met heel wat wereldtitels tot gevolg. Ook Ferrari toonde interesse, maar Newey heeft dus gekozen voor Aston Martin.

Adrien Newey
© photonews

In 2026 gaan er nieuwe regels in op technisch vlak en tegen dan willen ze er ook staan bij Aston Martin. Als ingenieur bij het nieuwe team zou hij daartoe een bijzonder belangrijke rol kunnen gaan krijgen. 

Bij Aston Martin maken ze zich sterk dat ze met Newey iemand in huis hebben gehaald die de steile ambities zou kunnen waarmaken. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws