Primeur met Belgische wereldtitel op komst?

Primeur met Belgische wereldtitel op komst?
Foto: © photonews

Thierry Neuville deed in Griekenland dit weekend een prima zaak met oog op het wereldkampioenschap. Hij won de rally en zag een van de grootste concurrenten - Sébastien Ogier - uitvallen.

Thierry Neuville zelf wil rustig blijven. Dat gaf hij ook aan in een interview eerder dit weekend bij Sporza. "Het was een uitdagende dag voor ons. We hebben ons aan ons plan gehouden", zei Neuville.

"We wilden onze snelheid houden, rustig blijven als we te veel tijd zouden verliezen bij het schoonvegen, proberen stenen te mijden en de wagen te sparen. Die aanpak werkte."

Thierry Neuville
© photonews

Neuville is nu leider in het Wereldkampioenschap met 192 punten. Dat zijn er nu 34 meer dan Ott Tänak, Ogier volgt op 38 punten. Er zijn nog drie races, te beginnen met die in Chili eind september.

Eerste werelditel op komst?

En dus komt een wereldtitel dichtbij. Nog nooit won een Belg het WK. Robert Droogmans, Patrick Snijers, Bruno Thiry, Freddy Loix en François Duval maakten het om diverse redenen nooit waar.

Toch menen ze bij Het Nieuwsblad dat het deze keer wél raak zal zijn. En dus krijgen we mogelijk eindelijk een eerste Belgische wereldtitel in de WRC. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws