Waanzinnig: Belg breekt opnieuw twee snelheidsrecords

Waanzinnig: Belg breekt opnieuw twee snelheidsrecords
Foto: © photonews

Torsten Robbens is een man van de snelheid. Op snelle motoren probeert hij al langer dan vandaag wereldrecords neer te zetten. En dat is ook nu opnieuw gelukt, zoveel is duidelijk.

Torsten Robbens heeft met een eigenbouw recordmotor genaamd La Belgitude twee wereldrecords op z’n naam gezet in de klasse voor elektrische motoren onder 150kg. Dat meldt Motorsport Vlaanderen op haar webstek.

Twee wereldrecords

In het Duitse Lausitz wist Torsten Robbens een snelheid van 214km/u te halen. Achter een kleine kuipruit ging hij even later zelfs nog tot 229,5km/u. Daarmee brak hij twee wereldrecords bij de motorfietsen onder de 150 kilogram.

“Ik ben uiteraard wreed content. Ik wil ons kleine landje met al z’n complexiteit toch wat op de kaart zetten, vandaar ook de naam La Belgitude. Het is een volledig eigenbouw project, tot zelfs de wielen toe."

En nu naar Bonneville?

"De uitdaging in de sub 150 kilogram is uiteraard het gewicht van de batterij. Hoe kleiner de batterij, hoe moeilijker om voldoende vermogen te genereren. Maar het is gelukt", aldus een heel trotse Robbens.

Het volgende plan van Robbens is om naar de illustere zoutvlaktes van Bonneville af te zakken voor de ultieme recordpogingen: "Maar dat kost geld natuurlijk." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws