Formule 1: 'Alpine en Honda ontvangen procedurele boetes'

Robbie Maes
| 0 reacties
Formule 1: 'Alpine en Honda ontvangen procedurele boetes'
Foto: © photonews

Sinds de invoering van het budgetplafond in 2021 heeft de Formule 1 getracht een gelijk speelveld te creëren door te voorkomen dat teams met grotere budgetten een oneerlijk voordeel krijgen.

In het derde jaar van deze regels heeft de FIA bevestigd dat geen van de tien Formule 1-teams het vastgestelde budgetplafond heeft overschreden.

Voor het seizoen 2023 moesten ook de krachtbronfabrikanten zich aan een budgetplafond houden. De vier motorleveranciers Ferrari, Honda, Mercedes en Renault hebben zich aan deze regels gehouden.

Echter, de FIA heeft bij Alpine Racing SAS en Honda Racing Corporation procedurele overtredingen vastgesteld. Ondanks deze overtredingen hebben beide fabrikanten het budgetplafond niet overschreden.

"Zowel Alpine Racing SAS als HRC hebben te allen tijde te goeder trouw gehandeld en werken momenteel samen met de CCA om de zaak af te ronden," aldus een verklaring van de FIA.

De specifieke details van de procedurele overtredingen zijn nog niet openbaar gemaakt. De FIA Alle F1-teams en krachtbronfabrikanten hebben volledige steun verleend aan het verstrekken van de vereiste informatie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws