Lucid breidt uit met 'betaalbare' SUV

Robbie Maes
| 0 reacties
Lucid breidt uit met 'betaalbare' SUV
Foto: © photonews

Na jaren van focus op luxueuze elektrische modellen, gaat het Amerikaanse automerk Lucid nu een nieuwe richting op. Het merk heeft aangekondigd te werken aan een nieuwe SUV die aanzienlijk goedkoper zal zijn dan hun huidige modellen.

Tot nu toe heeft Lucid met de Lucid Air en de Lucid Gravity enkel auto's in het luxesegment, met prijzen vanaf 80.000 euro of meer. Dit betekent dat het merk vooral aantrekkelijk is geweest voor een beperkte groep klanten.

Daar komt echter verandering in, want Lucid heeft aangekondigd dat er een nieuwe SUV in ontwikkeling is die minder dan 50.000 dollar zal kosten. Dit nieuwe model wordt de tweede SUV van het merk, naast de Gravity, en maakt Lucid ineens een stuk bereikbaarder voor een breder publiek.

De komst van deze betaalbaardere SUV is essentieel voor de verdere groei van Lucid. Hoewel de luxemodellen Air en Gravity belangrijk blijven, zijn de verkoopvolumes daarvan niet voldoende om het merk langdurig te laten groeien.

Met financiële steun uit het Midden-Oosten hoopt Lucid dit nieuwe model op de markt te brengen en het marktaandeel te vergroten.

Hoewel het uiterlijk van de nieuwe SUV nog grotendeels geheim is, heeft Lucid tijdens de Tech & Manufacturing Day een sneak peek gegeven van dit aanstaande model. De productie van deze SUV staat gepland voor eind 2026, met een startprijs van minder dan 50.000 dollar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws