Red Bull Racing onder druk: "We willen competitiever zijn"

Robbie Maes
| 0 reacties
Red Bull Racing onder druk: "We willen competitiever zijn"
Foto: © photonews

Red Bull Racing staat onder druk nu McLaren de achterstand in het constructeurskampioenschap heeft verkleind tot slechts 8 punten. De afgelopen zes races leverden het team van Max Verstappen slechts twee podiumplaatsen op. De RB20 kampt dus met serieuze problemen.

Max Verstappen erkent dat de race in Monza zwaar was en benadrukt dat het team prioriteit geeft aan het herstellen van hun ‘oude’ vorm.

"We willen altijd competitiever zijn, en het team heeft hard gewerkt aan verbeteringen voor de problemen die we de afgelopen races hebben gezien met de auto," aldus Verstappen.

Vorig jaar eindigde Verstappen in Baku als tweede achter teamgenoot Sergio Pérez. Destijds was de RB19 de dominante bolide die in totaal 21 van de 22 Grands Prix won, maar met de RB20 heeft Red Bull inmiddels al zes raceweekenden geen overwinning geboekt.

Pérez als favoriet?

Red Bull reist niet als favoriet naar Azerbeidzjan, mede doordat de auto niet optimaal functioneert. Pérez heeft zich recent ook bij de fabriek gemeld om te helpen bij het oplossen van de problemen.

Toch ziet Pérez positieve voortekenen. Hij merkt op dat de teameffort hen heeft samengebracht en vertrouwt erop dat ze de goede kant opgaan. Baku blijft nog altijd een favoriet circuit van Pérez, die graag de uitdaging van stratencircuits aangaat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws