Stefan Bradl over wanprestatie bij Honda: "Je zou er eigenlijk de humor van moeten inzien"

Robbie Maes
| 0 reacties
Stefan Bradl over wanprestatie bij Honda: "Je zou er eigenlijk de humor van moeten inzien"
Foto: © photonews

Het MotoGP-weekend in Misano was een complete teleurstelling voor Honda. Joan Mir meldde zich voorafgaand aan het weekend ziek af, en op zondag voegde Luca Marini zich bij hem. Hierdoor was Stefan Bradl de enige rijder bij Honda.

Bradl, die met een wildcard in de race stond, eindigde als veertiende en verzamelde twee punten. Ondanks zijn inspanningen was hij uiterst kritisch over de prestaties van zijn motor en het beleid van Honda.

In een gesprek met ServusTV uitte de Duitser zijn frustraties: "Je zou er eigenlijk de humor van moeten inzien. Ze forceren mij de hele tijd om te rijden met dingen die niet werkten.”

“In de warm-up probeerden we weer wat anders. Dat was onze laatste hoop om er nog iets van te maken, maar ook dat werkte weer niet," vertelde Bradl. "Nu rij ik weer met de oude specificatie. En dat is niet de versie die ik fijn vind."

De situatie werd nog slechter doordat Mir en Marini ziek waren door een buikvirus, waardoor ze de race moesten missen. Bradl merkte op dat hij liever ook met een buikvirus had gekampt om niet te hoeven racen.

Dit teleurstellende weekend in Misano is een weerspiegeling van het desastreuze seizoen voor Honda. Het Japanse merk staat onderaan in het constructeursklassement en is, samen met Yamaha, het enige merk dat nog geen podiumplaats heeft behaald.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws