Wat je moet weten over de nieuwe regels voor winterbanden

Robbie Maes
| 0 reacties
Wat je moet weten over de nieuwe regels voor winterbanden

Met de aangescherpte regels voor winterbanden in Duitsland en België voor 2024 is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn om boetes te voorkomen.

Volgens Top Gear is de perfecte winterband zeer belangrijk om veilig te rijden, vooral onder winterse omstandigheden. Winterbanden zijn ontworpen om optimale grip en prestaties te bieden bij lage temperaturen, sneeuw en ijs, wat cruciaal is voor het behoud van controle over je voertuig.

Een goede winterband biedt niet alleen betere tractie op gladde wegen, maar verkort ook de remweg en verbetert de stabiliteit van je auto in uitdagende omstandigheden. Vierseizoensbanden kunnen hier een handige optie zijn.

Regels voor in België

In België zijn winterbanden niet verplicht, maar als jouw banden een M+S-logo of 3PMSF-logo hebben, moet je de snelheidscodering controleren. Als de topsnelheid van jouw auto hoger is dan die van de banden, mogen ze alleen van 1 oktober tot 30 april gemonteerd blijven.

Goed controleren

Over het algemeen mag je in landen als Nederland, België en Frankrijk rijden met winterbanden tot de maximumsnelheid die op de weg geldt. Er zijn weinig winterbanden voor personenauto’s die niet geschikt zijn voor snelheden boven de 140 km/u.

Controleer dus altijd de snelheidscodering van je winterbanden, vooral als je naar Duitsland reist. Winterbanden die zijn goedgekeurd voor snelheden boven de 240 km/u bestaan wel, maar zijn minder gebruikelijk. Voor voertuigen zoals een Porsche is het extra belangrijk om de snelheidscodering goed te controleren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws