Adrian Newey over het intense Formule 1-seizoen 2021: "Hij is zo zelfzekerd, niets is negatief"

Robbie Maes
| 0 reacties
Adrian Newey over het intense Formule 1-seizoen 2021: "Hij is zo zelfzekerd, niets is negatief"
Foto: © photonews

Het Formule 1-seizoen van 2021 zal de geschiedenisboeken ingaan als een van de meest opwindende en controversiële jaren in de sport. Max Verstappen en Lewis Hamilton streden om de wereldtitel, wat zowel op als naast de baan voor vuurwerk zorgde.

Adrian Newey, de geniale ontwerper achter de Red Bull-wagens, blikt in de High Performance Podcast terug op dat intense seizoen en deelt zijn inzichten over de gebeurtenissen die hij van dichtbij meemaakte.

Een van de meest gedenkwaardige momenten van het seizoen was de crash tussen Verstappen en Hamilton tijdens de Grand Prix van Silverstone. Newey noemt dit een dieptepunt in de titelstrijd en beschouwt Hamiltons fout als professioneel, maar wel een verkeerde inschatting.

De gevolgen waren ernstig voor Verstappen, die met een hersenschudding en veel pijn de week erop verder ging. Hoewel het incident veel stof deed opwaaien, is het volgens Newey onvermijdelijk dat zulke crashes blijven gebeuren in de Formule 1.

Apotheose

De apotheose van het seizoen vond plaats in de Grand Prix van Abu Dhabi, waar Verstappen in de laatste ronde de titel veiligstelde. Maar het debat over de beslissingen van de wedstrijdleiding overschaduwde de overwinning. Toch bleef Verstappen volgens Newey kalm onder de enorme druk en controverse na de race.

“Max is zo zelfverzekerd, en dat is iets positiefs, niet iets negatiefs,” legt Newey uit. “Hij is niet arrogant, maar bewust van zichzelf. Dit soort dingen schudt hij van zich af en focust zich op wat hij het liefst doet: racen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws