šŸŽ„ Prachtig: F1-rijder rijdt rondje in wagen gemaakt uit ... Lego-blokken

šŸŽ„ Prachtig: F1-rijder rijdt rondje in wagen gemaakt uit ... Lego-blokken
Foto: © photonews

Van een stunt gesproken. Op Silverstone werd deze week een rondje afgewerkt door Lando Norris met een wagen, die compleet was opgebouwd uit Lego-blokken. Na een brokkenpiloot kan je nu dus ook spreken van een blokkenpiloot.

Het was niet de eerste keer dat Lego met een stunt kwam. Ook in 2022 maakten ze voor de Grote Prijs van Australië al eens een F1-wagen na uit Lego-blokken.

Nu zijn we twee jaar later en kwamen ze met nog een grotere stunt, want deze keer werd er ook gereden met de wagen die werd opgebouwd uit Lego-blokken. Lando Norris mocht de wagen gaan uittesten op Silverstone.

342.817 blokjes in een geweldige wagen

342.817 Lego-blokjes werden uiteindelijk verwerkt in de wagen, die zo'n 1220 kilogram woog en werd aangedreven door een elektrische motor die gebruikmaakte van Lego Technic Function-batterijen.

Er kroop heel veel tijd in om de wagen klaar te maken om te gaan scheuren over Silverstone, maar Lando Norris hield zich dan ook allesbehalve in en maakte heel veel snelheid - zeker ook in de bochten. 

Opvallend: de wagen kwam zonder schade én met evenveel blokjes terug aan het startpunt. Geen enkel van de 342.817 blokjes viel dus van de wagen. Het betrof een samenwerking tussen de Deense blokkenfabrikant en McLaren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws