Charles Leclerc prikt met uitspraak over keuze van 'genie' Adrian Newey

Charles Leclerc prikt met uitspraak over keuze van 'genie' Adrian Newey
Foto: © photonews

Toptransfer in de Formule 1. Adrian Newey zal volgend jaar niet meer bij Red Bull Racing uitkomen. Ferrari wilde hem, maar uiteindelijk wordt het nu toch een overstap naar Aston Martin.

Het hing al even in de pijplijn, maar nu is het officieel. Adrian Newey zal in 2025 de overstap maken naar Aston Martin. Hij tekent er een meerjarig contract als Managing Technical Partner.

Volgens diverse bronnen zal hij niet minder dan 35 miljoen euro per jaar gaan verdienen. De Brit zou een contract voor vijf seizoenen tekenen bij zijn nieuwe formatie en zo dus 175 miljoen euro binnenhalen.

Welcome to Aston Martin, Adrian.#AstonMartin #INTENSITYDRIVEN pic.twitter.com/BJfLI7dgTO

— Aston Martin (@astonmartin) September 10, 2024

Ook Ferrari wilde Newey heel graag inlijven, maar zij vissen dus achter het net. "Als team hebben we hem benaderd en hij heeft voor Aston Martin gekozen", aldus Charles Leclerc van Ferrari bij Sky Sports.

Groep belangrijker dan het individu

"We hebben het dus geprobeerd. Dus ben ik niet teleurgesteld, we moeten de keuze van Adrian Newey gewoon accepteren. Het niet proberen had meer teleurstelling opgeleverd voor mij", is de Monegask duidelijk.

"Maar bij ons is het team belangrijker dan één persoon. We hechten hier altijd meer waarde aan de groep in vergelijking met het individu. We hebben het ideale collectief om het samen te doen en aan de top te komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws