De teamorders van McLaren beroeren ook de analisten

De teamorders van McLaren beroeren ook de analisten
Foto: © photonews

Na de Grand Prix van Italië was het gevecht tussen ploegmaats Lando Norris en Oscar Piastri in de openingsronde een van de meest besproken onderwerpen. En dus moest er een 'oplossing' gevonden worden. Die is nu ook bekendgemaakt.

Lando Norris staat momenteel op 62 punten van leider Max Verstappen en is daardoor de eerste uitdager van de Nederlander om in de resteren acht wedstrijden nog te dromen van de WK-titel.

De komende weken zal Norris de plak zwaaien binnen de ploeg. Dat heeft McLaren-teambaas Andrea Stella bevestigd aan de BBC. "We willen winnen, maar op een juiste manier. We zullen de grootste steun aan Lando geven."

McLaren will prioritise Lando Norris over team-mate Oscar Piastri in their bid to win both Formula 1 world championships this year.#BBCF1 pic.twitter.com/H8i7hnNbxL

— BBC Sport (@BBCSport) September 12, 2024

Nochtans is Piastri ook een toptalent. "Het is een moeilijke beslissing om aan een jonge, ambitieuze rijder te vragen om tweede viool te spelen", beseft ook Kris Wauters bij Sporza Daily.

Logische beslissing

"McLaren heeft altijd de filosofie gehad dat het zijn rijders tegen elkaar laat racen. Er is geen eerste of tweede rijder. Maar als je de kans op een wereldtitel krijgt, moet je ervoor gaan."

Volgens Wauters zal Piastri zich wel naar de orders schikken, al zal hij ook niet op de rem gaan staan. "Hij heeft zich al de evenknie van Norris getoond, volgend jaar is een ander jaar."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws