Details zijn belangrijk: eerste vrije training GP Formule 1 Azerbeidzjan krijgt rode vlag

Details zijn belangrijk: eerste vrije training GP Formule 1 Azerbeidzjan krijgt rode vlag

In Azerbeidzjan staat dit weekend de Grote Prijs van dat land op het programma op het Baku City Circuit in de hoofdstad Bakoe. De eerste vrije training leverde al een bijzonder momentje op.

Na tien minuten in de eerste vrije training werd er al een rode vlag uitgehangen door de marshalls in Bakoe. En dus werd de race een tijdje stilgelegd om een en ander te gaan nakijken.

De reden? In bocht 14 werd een klein stukje lood opgemerkt door de mensen die het parcours moeten inspecteren. En daarbij ontgaan details hen dus allerminst, zo blijkt ook deze keer opnieuw.

Het looddeeltje was niet groter dan de palm van een hand en werd snel door een verantwoordelijke van de baan gehaald. Een zeer scherpe opmerking wel van de veiligheidsbeambten.

Klein stukje lood de boosdoener

Het lijkt een klein detail, maar zo'n looddeeltje kan ondanks zijn kleine omvang toch enorm veel schade doen. Aan het parcours, maar ook aan de onderkant van de wagens.

Na een tiental minuten kon de race gewoon hervat worden en konden de rijders nog veertig minuten lang oefenen op het circuit. We houden u - uiteraard - het hele weekend op de hoogte van het reilen en zeilen in Azerbeidzjan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws