Ferme bocht vanuit Brussel over Audi Vorst

Ferme bocht vanuit Brussel over Audi Vorst
Foto: © photonews

De rust lijkt stilaan te zijn teruggekeerd in Audi Vorst. Dinsdag zouden de werknemers er terug aan het werk gaan, zo klinkt het. Al is natuurlijk het probleem nog lang niet van de baan.

Het was meer dan hommeles in Vorst. De werknemers van de Audi-fabriek aldaar vrezen voor hun job en kwamen al een week met protestacties. Enkele dagen geleden bereikte de zaak een culminatiepunt.

De werknemers hadden een paar dagen geleden een 200-tal sleutels verstopt van auto's, waardoor die de fabriek niet konden verlaten. Waarop de directie dan weer met een extra dreiging kwam.

Ondertussen is de rust wel wedergekeerd. De werknemers zouden de sleutels hebben teruggegeven en dinsdag gaan ze terug aan het werk in Audi Vorst. Op die manier gaat het werk eventjes verder.

Keert rust terug?

Vakbonden en directie bereikten een akkoord over de heropstart van de fabriek. Vanaf woensdag zou alles opnieuw zijn 'oude gangetje' moeten gaan. Al is dat natuurlijk met een zwaard van Damocles boven het hoofd.

De kans dat Audi Vorst uiteindelijk toch zal moeten gaan sluiten? Die kans blijft enorm groot. En dus is het nog koffiedik kijken wat er de komende weken zal gebeuren. Na een aantal weken van staking is een beetje rust echter wel meegenomen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws