Norris en Piastri in de spotlights: 'McLaren past strategie aan voor titelfavoriet'

Robbie Maes
| 0 reacties
Norris en Piastri in de spotlights: 'McLaren past strategie aan voor titelfavoriet'

Na de Grand Prix van Italië was het gevecht tussen Lando Norris en Oscar Piastri in de openingsronde een van de meest besproken onderwerpen. Tijdens de race in Monza waren de McLaren-teamgenoten verwikkeld in een hevig duel voor de koppositie, waarbij Piastri uiteindelijk Norris buitenom inhaalde.

Deze strijd kostte Norris een positie, aangezien Charles Leclerc profiteerde van het gevecht en de Brit passeerde. Voor Norris, die zijn titelkansen op Max Verstappen wilde vergroten, was dit een tegenslag. De vraag rees of McLaren in Baku teamorders zou invoeren om Norris een betere kans op zijn eerste F1-titel te geven.

In een gesprek met de BBC heeft McLaren-teambaas Andrea Stella bevestigd dat er inderdaad wijzigingen in de strategie zullen plaatsvinden. Stella verklaarde dat het team de steun aan Norris zal vergroten, maar zonder de teamprincipes te verloochenen.

"Het idee is dat we willen winnen, maar wel op een juiste manier," zei Stella. "We zullen de grootste steun aan Lando geven, maar willen niet te veel van onze principes overboord gooien. Die principes zijn dat het team eerst komt en dat sportiviteit voorop staat."

Hoewel teamorders worden overwogen, zal Piastri niet altijd Norris voor moeten laten. McLaren heeft drie doelen gesteld voor Baku: ervoor zorgen dat alles op de baan niet schadelijk is voor het team, beide kampioenschappen winnen en ervoor zorgen dat beide coureurs toegewijd zijn aan dat plan. Na Baku zal het team deze doelen opnieuw evalueren.

Op het wereldkampioenschap staat Norris momenteel 62 punten achter op Verstappen, met nog acht races te gaan. Om de achterstand in te lopen, moet Norris gemiddeld iets minder dan acht punten per race goedmaken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws