Zeer goed nieuws te melden over benzineprijzen: dit is de reden

Zeer goed nieuws te melden over benzineprijzen: dit is de reden
Foto: © photonews

De benzineprijzen blijven maar dalen. Het is al jaren geleden dat de prijzen nog zo laag waren. En daar is ook een duidelijke reden voor, zo blijkt. Het is vooral goed nieuws voor de consument.

De maximumprijzen voor benzine en diesel zijn opnieuw gedaald. Dat nieuws is naar buiten gekomen vanuit de FOD Economie. En daarmee hebben we toch opnieuw goed nieuws te melden.

Laagste prijs in drie jaar

Een liter benzine 95 mag vanaf vandaag nog maximaal 1,61 euro kosten, een daling met 2,4 eurocent. Benzine 98 daalt met 2,6 eurocent tot 1,68 euro en de maximumprijs voor diesel zakt tot slot met 3,3 eurocent per liter tot 1,666 euro.

De brandstofprijzen bereiken zo hun laagste niveau sinds het najaar van 2021, becijferde Het Nieuwsblad. In de krant werd ook meteen een uitleg gegeven door Johan Mattart van de Belgische Federatie der Brandstoffenhandelaars.

Economische redenen

De olieprijs zou namelijk ook gedaald zijn, omdat de vraag naar energie laag blijft. Zowel de Amerikaanse als de Chinese economie is niet al te goed bezig en er worden niet meteen veranderingen verwacht. 

En er is nog een reden volgens Mattart: "De Opec+-landen zijn niet van plan om hun afgeschaalde productie te handhaven. Vanaf oktober zou er dus nog meer olie beschikbaar zijn, wat voor een negatieve prijsspiraal zorgt." De Amerikaanse verkiezingen en/of de situatie in het Midden-Oosten moeten volgens hem wel opgevolgd worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws