🎥 Gemoederen laaien op na crash in Bakoe: "Is hij gek of wat? Idioot!"

🎥 Gemoederen laaien op na crash in Bakoe: "Is hij gek of wat? Idioot!"
Foto: © photonews

Dit weekend stond in Azerbeidzjan de volgende race in de Formule 1 op het programma. Oscar Piastri won uiteindelijk, terwijl Max Verstappen de schade wist te beperken met oog op de wereldtitel. Er was ook een opvallende crash.

Oscar Piastri was als tweede aan de race begonnen en na een pittig duel kon hij halfweg de race met een episch inhaalmanoeuvre de leiding overnemen. Die zou hij uiteindelijk niet meer gaan afstaan.

De jonge Australiër boekte zo zijn tweede GP-overwinning uit zijn carrière en deed zo ook een goede zaak voor McLaren met oog op de WK-titel bij de constructeurs. Daar nemen ze de leiding over van Red Bull.

Met 'dank' onder meer aan de crash van Sergio Perez. De tweede man bij Red Bull Racing moest in de voorlaatste ronde opgeven na een contact met Carlos Sainz. Ook de Spanjaard moest door de crash overigens opgeven.

Zware gevolgen na crash

Sergio Perez was niet gediend met de zaak en liet zich op de boordradio meteen heel duidelijk uit: "Wat is hier gebeurd? Wat een fucking idioot ... Is hij zot of wat?", liet Perez zich onder meer ontvallen.

Sainz zelf was zich achteraf van geen kwaad bewust. Hij gaf aan dat hij Perez niet zag komen. George Russell was de lachende derde en kon zo nog op het podium terechtkomen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws