Analist zag het op zaterdag al foutlopen voor Norris: "Hij had de race gewonnen anders"

Analist zag het op zaterdag al foutlopen voor Norris: "Hij had de race gewonnen anders"

Bij McLaren kozen ze vorige week (eindelijk) volop voor Lando Norris als mogelijke WK-eindwinnaar. Het afgelopen weekend in Bakoe was er eentje met heel veel ironie op dat gebied, want ploegmaat Oscar Piastri won uiteindelijk.

Oscar Piastri pakte uiteindelijk de grote punten af van Lando Norris, maar boekte wel een knappe tweede zege in een Grote Prijs op het Baku City Circuit. Voor Lando Norris leek zowat alles verkeerd te lopen.

"Het past eigenlijk wel dat nu Piastri wint, nu ze eindelijk de nieuwe regels hebben ingevoerd bij McLaren. Het is wel een spijtige zaak voor Norris", aldus Massimo Bottiglieri in The Paddock.

Heel spijtig voor Norris

"Het is heel spijtig. We hebben er veel discussies over gehad, want we blijven kijken naar de gele vlag-situatie tijdens zijn snelle ronde en we zien geen gele vlag."

Wat er eventueel in een oortje is gezegd, dat is voorlopig nog een andere zaak. Ook de andere analisten vonden het een ingewikkelde zaak, zeker omdat het een impact had op de rest van het weekend.

Verstappen de 'winnaar' van het weekend

"McLaren mist dan misschien net dat klein gelukje dat Red Bull soms wel had of heeft, net als Mercedes in de glorietijden. Als hij zijn rondje wél kan afmaken, dan wint hij volgens mij de race. Het is een gemiste kans voor Norris, Verstappen komt hier als winnaar uit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws