CEO Red Bull bitter na verlies leidersplaats: "Naar de vaantjes, dat moeten we nu doen"

CEO Red Bull bitter na verlies leidersplaats: "Naar de vaantjes, dat moeten we nu doen"

De crash van Sergio Perez en Carlos Sainz heeft zijn gevolgen voor de WK-stand. Niet meteen bij de rijders, maar wel bij de constructeurs. Daar heeft McLaren de eerste plaats overgenomen van Red Bull Racing.

De laatste keer dat Red Bull Racing eens niet op kop stond in de WK-stand voor constructeurs? Dat was al van 2022 geleden. Zowel in 2022 als 2023 wonnen ze uiteindelijk wel het constructeurskampioenschap.

Ze doorbraken op die manier de hegemonie van Mercedes. Nu zou het zomaar kunnen dat er echter een nieuw team met de WK-titel vandoor zal gaan. 

McLaren is de nieuwe WK-leider bij de constructeurs. Ze hebben nu 20 punten voorsprong op Red Bull Racing en 51 punten voorsprong op Ferrari.

Race van Perez naar de vaantjes

"Dit komt aan. Nu kunnen we niet verdedigen, maar moeten we aanvallen. Dat verandert de dynamiek van dit kampioenschap. We moeten alles in de strijd gooien", aldus teambaas Christian Horner tegen Sporza.

De crash van Sergio Perez kwam heel hard aan: "Het was frustrerend en ontgoochelend. Zijn race was naar de vaantjes. Wij liepen schade op en verliezen vitale punten in het kampioenschap."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws