Dé man voor de toekomst? 17-jarige Belg zit al aan acht(!) WK-zeges dit seizoen

Dé man voor de toekomst? 17-jarige Belg zit al aan acht(!) WK-zeges dit seizoen
Foto: © photonews

Kent u Lucas Coenen al? De 17-jarige motorcrosser is bijzonder goed bezig. Hij gaat dit seizoen zelfs afsluiten op de tweede plaats in de WK-stand. Al is er zelfs nog een klein kansje op de wereldtitel.

Lucas Coenen maakte heel wat indruk in de Grote Prijs van China. Hij won er beide reeksen en daardoor uiteraard ook de Grote Prijs op zich.

Het was voor de amper zeventienjarige Belg meteen al zijn achtste GP-overwinning van het seizoen. Daarmee is hij nu al zeker van de tweede plaats in de WK-eindstand. Er is nog één race te gaan in het WK dit seizoen.

Achterstand nog 36 punten in WK-tussenstand

De kloof met WK-leider Fay De Wolf, die derde en tweede werd in China, is nu nog 36 punten. Er zijn in de laatste race in Castilië nog 60 punten te verdienen.

Enkel als de Nederlander De Wolf nog pech kent, kan Coenen nog dromen van het WK. Die kans is echter heel klein, maar voor Coenen is ook de laatste race een kans om een GP te winnen.

Crash ontsierd de race

De race in China werd overigens wel opgeschrikt door een enorm zware crash waarbij een andere jonge Belg - Liam Everts - een nekwervel brak. Dat zorgde eventjes voor paniek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws