Dit heeft Max Verstappen te zeggen na nieuwe moeilijke race

Dit heeft Max Verstappen te zeggen na nieuwe moeilijke race
Foto: © photonews

Dit weekend stond in Azerbeidzjan de volgende race in de Formule 1 op het programma. Oscar Piastri won uiteindelijk, terwijl Max Verstappen de schade wist te beperken met oog op de wereldtitel.

Max Verstappen eindigde pas vijfde in Bakoe, maar omdat Lando Norris vierde eindigde verloor hij maar drie puntjes van zijn voorsprong in de WK-stand.

De kloof tussen de Nederlander en Norris is nu nog 59 punten met nog zeven races te gaan. Nog steeds vrij geruststellend te noemen, zolang er geen gekke dingen gebeuren.

Verstappen zelf reageerde met gemengde gevoelens: "Het viel allemaal de verkeerde kant op voor me. De balans was niet oké en ik zat een tijd vast. Dan is deze vijfde plaats geen verrassing", noteerde Sporza.

Structureel meedoen als we de auto beter maken

"Het is een gemiste kans, maar McLaren wilde vermoedelijk zelf ook meer uit dit weekend halen." Verstappen heeft wel dromen richting de volgende races toe.

Altijd opnieuw vijfde of zesde eindigen? Dat wil hij liever niet. De Nederlander geeft aan da het gewoon beter moet. "Als de auto beter is afgesteld, is er meer mogelijk. Dat zie je ook aan de race van Sergio Perez. We kunnen structureel meedoen als we de auto steeds een beetje beter maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws