Jonge Australiër boekt knappe overwinning, Verstappen mag niet klagen na moeilijk weekend

Jonge Australiër boekt knappe overwinning, Verstappen mag niet klagen na moeilijk weekend
Foto: © photonews

Dit weekend stond in Azerbeidzjan de volgende race in de Formule 1 op het programma. Oscar Piastri won uiteindelijk, terwijl Max Verstappen de schade wist te beperken met oog op de wereldtitel.

Charles Leclerc had namens Ferrari de polepositie weten te verwerven op het Baku City Circuit, maar de voorbije keren was dat geen garantie op succes en ook anno 2024 zou hij zijn pole niet weten te verzilveren. 

Piastri pakt tweede GP-overwinning

Oscar Piastri was als tweede aan de race begonnen en na een pittig duel kon hij halfweg de race met een episch inhaalmanoeuvre de leiding overnemen. Die zou hij uiteindelijk niet meer gaan afstaan.

De jonge Australiër boekte zo zijn tweede GP-overwinning uit zijn carrière en deed zo ook een goede zaak voor McLaren met oog op de WK-titel bij de constructeurs. Daar nemen ze de leiding over van Red Bull.

Verstappen houdt 59 punten voorsprong

Lando Norris was vorige week als kopman bij McLaren uitgeroepen, maar moest in Bakoe starten vanop de laatste startrijen. Hij kwam nog met een mooie inhaalrace en werd uiteindelijk vierde.

Max Verstappen werd echter vijfde, waardoor de schade in de WK-stand beperkt blijft voor de Nederlander. Hij heeft met nog zeven races te gaan nog steeds 59 punten meer dan Norris, Piastri staat nu op 91 punten. Leclerc staat ertussen nog op drie. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws