Moeder aangeslagen na de horrorcrash van jonge Everts: "Dat is veel te gevaarlijk"

Moeder aangeslagen na de horrorcrash van jonge Everts: "Dat is veel te gevaarlijk"
Foto: © photonews

Lucas Coenen maakte heel wat indruk in de Grote Prijs van China. Hij won er beide reeksen en daardoor uiteraard ook de Grote Prijs op zich. De race werd echter opgeschrikt door een zware crash van Liam Everts.

De race in China werd overigens wel opgeschrikt door een enorm zware crash waarbij een andere jonge Belg - Liam Everts - een nekwervel brak. Dat zorgde toch wel een tijdje voor paniek in de gelederen en bij de fans.

Get well soon Liam Everts, that was scary. pic.twitter.com/qbNQE0sBCq

— Gate Drop MX (@GateDropMx) September 15, 2024

Everts botste tegen Coenen en bleef onder zijn KTM-motor liggen. Hij heeft een breuk in de C5-wervel van de nek opgelopen. Vanuit het ziekenhuis kwam er later op de dag wel goed nieuws.

Moeder Everts Kelly Tureluren was in België gebleven en zag de crash dus niet met eigen ogen in China. Zij was aangeslagen, maar reageerde ondertussen toch al hoopvol tegenover Het Nieuwsblad.

Gevoel in alle ledematen

"Ik heb contact gehad met Stefan in China. Liam heeft een nekwervel gebroken, de C5. Gelukkig heeft hij weer gevoel in alle ledematen, al heeft hij wel nog wat tintelingen in zijn handen", aldus Tureluren.

"Liam in deze toestand laten overvliegen is veel te gevaarlijk. Dat risico gaan we niet nemen. Hij zal vandaag geopereerd worden en zodra het medisch verantwoord is, zal hij gerepatrieerd worden. Stefan zal tot dan ook bij hem blijven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws