Ook Piastri heeft iets te zeggen over crash Perez-Sainz: "Ze waren niet de beste vrienden dit weekend, werk afgemaakt"

Ook Piastri heeft iets te zeggen over crash Perez-Sainz: "Ze waren niet de beste vrienden dit weekend, werk afgemaakt"
Foto: © photonews

Dit weekend stond in Azerbeidzjan de volgende race in de Formule 1 op het programma. Oscar Piastri won uiteindelijk, terwijl Max Verstappen de schade wist te beperken met oog op de wereldtitel. Er was ook een opvallende crash met Carlos Sainz en Sergio Perez in de hoofdrol.

Sergio Perez - de tweede man bij Red Bull Racing - moest in de voorlaatste ronde opgeven na een contact met Carlos Sainz. Ook de Spanjaard moest door de crash overigens opgeven.

Sergio Perez was niet gediend met de zaak en liet zich op de boordradio meteen heel duidelijk uit: "Wat is hier gebeurd? Wat een fucking idioot ... Is hij zot of wat?", liet Perez zich onder meer ontvallen.

Ook de uiteindelijke top-3 met onder meer 'lachende derde' George Russell zag de crash achteraf. De drie rijders waren op dat moment aan het wachten om naar het podium te worden geroepen en om persconferenties te geven.

Drie podiumkandidaten onder de indruk van crash

"Ow ow ow", gaf winnaar Piastri meteen aan. "Ze waren dit weekend al niet de beste vrienden en er waren al twee bijna-crashes. Nu hebben ze het afgemaakt. Oei oei", liet die zich ontvallen.

Ook Charles Leclerc liet zich uit over het incident met zijn ploegmaat Carlos Sainz: "Oh ja, oei." Ook Russell zat er maar wat beteuterd bij te kijken, al profiteerde hij optimaal van de crash.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws