Pittige waarschuwing richting de winter

Pittige waarschuwing richting de winter
Foto: © photonews

De winter komt stilaan dichterbij. En dus is het ook interessant om de ogen en oren goed open te houden. Bijvoorbeeld ook als je op reis wil gaan, want dan zijn er toch wel een aantal regels om rekening mee te houden.

Steeds meer landen worden steeds strenger als het gaat over het gebruik van de juiste banden in de winter. Nu is dat ook het geval voor in Frankrijk. Dat laat Topgear alvast weten.

Nieuwe regels na Duitsland nu ook in Frankrijk

In Duitsland zijn de regels al even aangescherpt, maar nu is dat dus ook het geval voor Frankrijk. De nieuwe regels gaan in vanaf november 2024, dus er zijn nog wel enkele maanden om een en ander te regelen.

Een en ander gaat erover dat je voor je winterbanden of je banden voor alle seizoenen een speciaal symbool te hebben. Dat moet het 3PMSF-symbool zijn.

Winterbanden in Frankrijk

Het M+S-logo is niet meer voldoende voor de gebieden waar winterbanden verplicht zijn. Voor de duidelijkheid: niet in heel Frankrijk zijn winterbanden verplicht.

Het gaat dus vooral over het Oosten en het Zuiden van Frankrijk, aan de verschillende berggebieden. De Vogezen, de Jura, het Centraal Massief, de Alpen en de Pyreneeën zeg dus maar. Winterbanden zijn verplicht van 1 november tot 31 maart.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws